Handmassage

Ontdek de kracht van aanraking!


Handmassage volgens de Tactiele Stimuleringsmethode is een zachte en kalmerende massage-techniek die speciaal is ontwikkeld voor ouderen en mensen met dementie. Deze methode maakt gebruik van tactiele prikkels om ontspanning, comfort en emotionele rust te bieden. Het is gebaseerd op het idee dat aanraking een krachtig middel is om het welzijn te verbeteren, vooral bij mensen die kwetsbaar zijn door leeftijd of cognitieve uitdagingen.

Wat is tactiele handmassage?

Tactiele stimulatie is een een aanrakingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van zachte, ritmische aanrakingen op de huid. Bij handmassage volgens de Tactiele Stimuleringsmethode worden specifieke handtechnieken toegepast, zoals lichte druk, strelingen en cirkelvormige bewegingen, om de zintuigen te prikkelen en de zenuwuiteinden in de huid te stimuleren. De zenuwuiteinden geven rechtsreeks een prikkel aan de hersenen. Deze maken daardoor hormonen aan die voor ontspanning, rust en verbondenheid zorgen.Wat mag u verwachten?

De massage is een combinatie van zachte aanrakingen, langzame bewegingen en rustgevende drukpunten om een diepe staat van ontspanning te bevorderen. Bij deze methode wordt er alleen op de huid gewerkt en niet zoals bij andere massages op de spieren.

Tijdens de handmassage wordt rustgevende olie gebruikt, speciaal geselecteerd om de zintuigen te prikkelen en een gevoel van welzijn te bevorderen. De benadering is holistisch en afgestemd op individuele behoeften.

De massage vindt bij voorkeur plaats in een kalmerende omgeving met rustige muziek en gedempt licht, zodat de massage-ervaring zo ontspannend mogelijk is.

 

De massage duurt ongeveer 20 minuten.

 

Waarom kiezen voor een handmassage?

  • Diepe ontspanning: de zachte aanrakingen kalmeren het zenuwstelsel, waardoor een diepe staat van ontspanning ontstaat.

  • Pijnverlichting: de juiste aanraking kan pijn verminderen en de bloedsomloop verbeteren, wat bijdraagt aan een betere mobiliteit.

  • Emotioneel welzijn: handmassage stimuleert de afgifte van positieve neurotransmitters, waardoor stress en angst verminderen.

  • Bevordering van slaap: door ontspanning wordt de slaapkwaliteit verbeterd, wat essentieel is voor een goede gezondheid.

  • Versterking van de communicatie: voor mensen met dementie kan tactiele stimulering de communicatie versterken door non-verbale signalen en genegenheid te bevorderen.

  • Verhoogd zelfbewustzijn: de massage helpt bij het vergroten van het lichaamsbewustzijn, wat het zelfvertrouwen en de eigenwaarde bevordert.


Stoelyoga voor ouderen

aanbod 

De handmassage vindt plaats in mijn praktijkruimte in Schijndel, of – indien gewenst - bij u thuis of op locatie (kilometervergoeding in overleg). Dagen en tijden zijn in overleg.


Tarieven

Particulieren

  • 1 op 1 handmassage, +/- 20 min. ~  € 19,50
  • 1 op 1 handmassage & stoelyoga sessie, +/- 75 min. ~ € 60,00

Instellingen ~ bedrijven

  • Half dagdeel, 3 uur ~ € 150,00 
  • Combinatie handmassage & stoelyoga ~ prijs op aanvraag

 

Klik hier voor meer informatie over stoelyoga.

 


Heb je nog vragen of wil je meer informatie over handmassage voor u zelf of om aan te bieden binnen een zorginstelling of bedrijf? Of wil je een handmassage graag combineren met een stoelyoga sessie?

Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.