Over YOGA BUDDY


Graag stel ik me aan je voor!

 

Mijn naam is Desireé Baijens en ik woon samen met mijn vriend, bonusdochter en grote knuffelhond (Landseer) in Schijndel.

 

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de bijzondere (samen)werking tussen lichaam en geest en alle manieren om dat zo gezond mogelijk te houden. Na verschillende kantoorbanen gaf mijn lichaam duidelijke signalen af, het was tijd voor verandering. Toe aan meer rust en ontspanning, meer willen in plaats van moeten, gewoon mogen zijn!

 

Hiervoor heb ik bewuste stappen gezet richting de yoga. Wat me zowel lichamelijk als geestelijk heeft laten groeien. Yoga heeft me niet alleen beter in mijn vel gezet, ook voel ik me energieker en geeft het me meer bewustwording en focus. Yoga betekent voor mij inmiddels meer dan de ‘oefeningen’ op de yoga mat. Yoga is een levensstijl. Een levensstijl die je ook toepast als je van de mat af stapt. Een bewuste manier waarop je dingen doet, hoe je met andere omgaat en welke voeding je kiest.

 

Van binnen werd het gevoel steeds sterker om iets bij te dragen, weer te gaan spelen, in contact komen met mijn eigen creativiteit. Tijd om mijn hart te gaan volgen en het moment om iets te gaan doen met kinderyoga.

 

Om me heen zie ik dat kinderen steeds vaker opgroeien in een maatschappij vol prikkels waarvoor ze zich moeilijk kunnen afsluiten en er weinig ruimte is voor ontspanning. Het is belangrijk dat ze ook tijd kunnen besteden aan het ontdekken van hun eigen ‘ik’. Even geen verwachtingen of verplichting, maar op spelenderwijs ontspannen en tot jezelf mogen komen.

 

Afgelopen jaren heb ik meerdere holistische opleidingen gevolgd, zoals Reiki, Quantum Touch en Voedingscoach. Daarbovenop heb ik mooie inspirerende reizen mogen maken over de hele wereld. Deze bijzondere ervaringen draag ik met liefde mee in mijn rugzak en deel ik graag in mijn yogalessen.

 

Zullen we samen op avontuur gaan en gaan spelen? Tot snel?!Blik op de toekomst

 

Yoga Buddy is nu nog vooral gericht op het geven van kinderyogalessen. Mijn droom is om Yoga Buddy in de toekomst steeds een stapje uit te breiden en completer te maken.

 

Het is mijn passie om mensen bewuster te maken van hun eigen lichaam en hoe deze zo gezond mogelijk te houden.  Mijn ervaring is dat yoga hierin een mooie rol kan vervullen. Omdat deze vorm van beweging, naast het flexibeler maken van je lichaam, je ook helpt je gedachten tot rust te brengen. Het is een stukje mindfulness. In de meeste yogalessen werk je gericht in het moment en focus je je op ademhaling. Alles wat je tijdens de yogales leert, is ook van grote waarde in het dagelijks leven.

 

Als je eenmaal de fysieke voordelen van yoga begint te voelen, merk je dat voeding ook een belangrijke rol gaat spelen, je wilt graag je lichaam gezond houden.  

 

In de toekomst hoop ik  met mijn kennis en ervaring niet alleen kinderen maar ook volwassenen enthousiast en bewust te maken van een gezonde leefstijl.

 

Om dit te bereiken blijf ik mij ontwikkelen binnen de holistische gezondheid en volg ik regelmatig (bijscholing)cursussen.

 Blijven leren en ontwikkelen vind ik belangrijk.

Onderstaande opleidingen en cursussen hebben me gebracht tot waar ik nu sta!


Reiki I

(Saskia Chatillon 2009)

Mindfulness

(De kracht in jezelf 2011)

Reiki II & III

(Rianne Overmars 2011 & 2012)


Shin-Do

(Nederlof Centrum 2013)

Quantum Touch I & II & III

(Els van der Meijden 2014)

Holistische Voedingscoach

(Healing Space 2020)


Basis Hatha & Kinderyoga docentenopleiding

(Pure Yoga 2021)

Stoelyoga

(Stoelyoga Nederland-Vlaanderen 2021)

EHBO aan baby's en kinderen

(Het Nederlandse Rode Kruis 2021)


Therapeutische kinderyoga

(Arterre opleidingscentrum 2022)

EindExamenYoga - Stress beheersing voor jongeren

(ZELF examenyoga 2022)

Stoelyoga voor mensen met dementie

(Stoelyoga Nederland-Vlaanderen 2023)